Startsida

 

Upptäckare

Vi är en grupp barn i åldrarna 10-13, som träffas en gång i veckan.

Vinterhalvåret

På hösten och vintern är vi inomhus. Vi försöker att med "Learning by doing"-principen att lära barnen sjömanskap. Detta innefattar lättare navigation, båttermer och annan båtkunskap. Det görs naturligtvis marsipangrisar vid jul, åks skridskor och pulka när det är snö och övernattningar när det inte är för kallt.

Sommarhalvåret

På försommaren och sensommaren brukar vi vara ute och segla. Barnen får segla både monark och seacat. Det är inget barn som seglar ensamt utan det är alltid några andra scouter med och någon ledare eller assistent. Är de duktiga seglare och de varit med någon termin kan ledarna låta barnen segla själva, om de vill. De får då segla monark och har sin ledare åkande i följebåt under hela färden, för att hela tiden vara i närheten.

Intresserad?

Vi hoppas att det lät lockande och att du kommer och hälsar på oss någon tisdag. Det är bara du hör av dig till någon av oss ledare, så kan du komma och prova på. Törs du inte komma själv ta med en kompis, mamma eller pappa.
Vi syns!!

Kontakta ledare på upptäckaravdelningen.

till toppen

Om du ser ditt namn eller en bild på dig och inte önskar att finnas här, ber vi dig att skriva till oss så tar vi genast bort det.

Copyright © Andreas 2009

Webmaster