Startsida

 

Bli medlem

Kort om Karlstads Sjöscoutkår

Är uppdelad i olika avdelningar allt efter ålder på barnen. I ledningen finns en styrelse, där Lars Jonasson är kårordförande. I Sverige finns olika scoutförbund (ex. nykterhetsförbundet m.fl.). Karlstads Sjöscoutkår tillhör Svenska Scoutförbundet. Det är det största förbundet med ca 90 000 scouter. Vårt förbund skiljer sig från övriga på så sätt, att vi inte har någon kyrka eller folkrörelse som moderorganisation. Läs mer...

Karlstads Sjöscoutkår är en ideell förening, dvs. vi som sysslar med verksamheten får ingen lön. Vi är med för att det är roligt och inspirerande att arbeta med barn.

Avdelningar

Barnen är medlemmar på en avdelning med jämnåriga barn. Avdelningen är indelad i patruller, där pojkar och flickor är blandade. Varje grupp arbetar tillsammans för att lösa olika uppgifter. Programmet är omväxlande. Lekar och tävlingar blandas med sådant som är praktiskt, nyttigt och roligt att syssla med, natur och segling till exempel.

Vi har verksamhet parallellt med skolåret dvs. höst och vårtermin, under sommaren har vi uppehåll p.g.a. sommarlov och ledare som är på semester.

Nedan ser du tider och veckodagar som de olika avdelningarna träffas. Det kan förekomma avvikelser i tider och veckodagar.

Spåraravdelningen: Måndag 18.00-19.30 (läs mer...)

Upptäckaravdelningen: Tisdag 18.00-19.30 (läs mer...)

Äventyraravdelningen: Onsdag 18.00-19.30 (läs mer...)

Utmanaravdelningen: Tordag 18.00-19.30 (läs mer...)

Vi träffas en gång i veckan kl 18.00-19.30, utom vid seglingstillfällena då vi först slutar 20.00. Förutom detta har vi utfärder ibland på lördagar eller söndagar, samt övernattningar, läger, kårdagar för hela familjen och båtarbetsträffar.

Inomhus möten

Inomhus verksamheten äger rum i en lokal på Tullhusgatan 27. Vi huserar i en källarlokal som är uppdelade i ett flertal rum. Vi har ett "lekrum" och ett "pysselrum" för de mindre barnen och utmanarna har ett eget rum. Utöver detta också ett styrelserum, ett litet kontor samt kök, toa och lite annat smått och gått.

Segling

Under slutet av vårterminen och början av höstterminen seglar vi. På Spåraravdelningen har barnen möjlighet att segla med kårens två monarker. Upptäckar- och Äventyraravdelningen seglar med två Sea-Cat:ar och när de kommit upp till utmanare seglar de en Dixi 27:a. Läs mer...

I varje båt finns alltid en ledare eller ev. en assistent, för att efterhand lära barnen att segla. Ledare har ”båtutbildning” i form av förarintyg (ev. högre utbildning) och tillsammans med assistenterna en god praktisk erfarenhet.

På somrarna brukar vi ofta åka ut till vår fyrstuga på Långholmen (Säterholmarna) strax utanför Hammarö. Här håls bl.a. läger, hajker och övernattningar.

Intresserad?

Tycker du detta låter intressant så lämna en intresseanmälan och vi skickar hem lite information till dig om scouting och lämnar datum och tid när du kan komma och hälsa på oss på avdelningarna. Alternativt kan du också vända dig direkt till respektive avdelningsledare och få mer information.

till toppen

Om du ser ditt namn eller en bild på dig och inte önskar att finnas här, ber vi dig att skriva till oss så tar vi genast bort det.

Copyright © Andreas 2009

Webmaster